TURN GREEN AGAIN – Kayla Diener  – 2 weeks group volunteering in Spain

esc volunteer spain hispaania kayla diener vabatahtlik eestiName of the project: TURN GREEN AGAIN

Dates: 07.09.2022 – 23.09.2022

City/Country: Huéscar, Granada-Spain.

 

Septembris sain võimaluse võtta osa enda teisest “Turn Green Again” ehk “Muutu uuesti roheliseks” projektist. Kui esimene toimus Bulgaarias siis teine projekt leidis aset Hispaanias väikeses linnas nimega Huescar. Meeskonnas oli jällegi inimesi Itaaliast, Ukrainast, Hispaaniast ja Eestist. Kokku oli meid 8 ning projekt kestist umbes 2 nädalat, 6. septembrist kuni 24. septembrini. 

esc volunteer spain hispaania kayla diener vabatahtlik eestiPoleks osanud arvata, et farmis töötamine võib olla lõbus ja nauditav tegevus. Meie ülesanneteks oli korjata viinamarju, puhastada ja koguda vilju kasvuhoones, toita lambaid ning abistada pisemate tegevustega. Töö ei olnud üldse raske ning hea seltskonna ja naljadega ei olnud kunagi meil igav. 

Farmiga koos olid neil ka seal laborid ja klassiruumid. Nad selgitasid, et nende tegelik eesmärk on siin aretada seemneid, mis peaks vastu Hispaania kuuma kliimaga ning mille tootlus oleks suurem kui praegu. Nimelt arendavad nad erinevate taimede seemneid, et tulevikus müüa farmeritele, sest toidu nõudlus maailmas kasvab iga aastaga ja viljakaid maid jääb aina vähemaks. Koos taimedega nad kasvatavad ja arendavad ka lambaid.

Peale töö tegemise, me külastasime ka erinevaid linnasid või kohti. Näiteks käisime metsas naturaalses joas ujumas, võtsime osa tomati “feriast” ehk festivalist, pidasime kultuuridevahelist õhtut ja tegime muid sarnaseid tegevusi. Hispaania avas mu silmad, et maailm on poole suurem koht kui ma arvasin. Loodus, maastik, inimesed ja kultuur olid nii teistsugused, et ma pidin teatuid harjumusi isegi ümber harjutama. Näiteks peale lõunasööki hispaanlased teevad paari tunnise uinaku, mille nimeks on “siesta” ning söövad õhtusööki kell kümme. 

esc volunteer spain hispaania kayla diener vabatahtlik eestiIga inimene sellest projektist jääb mulle südamesse, kuna häid mälestusi ja neid inimesi on raske unustada. Õppisin olema julgem ning kindlasti hispaania keelt. Enamused inimesed ei rääkinud hispaanias inglise keelt, kuid alati leidis käte ja kujutistega lahenduse. Seetõttu ütlen, et kõik on võimalik kui väga tahta. Hispaanlased on väga sõbralikud ja lahked inimesed ning nende kultuur on minu jaoks väga huvitav. Kindlasti võtan osa sellistest projektidest veel ning naasen tulevikus hispaaniasse. 

 

 

This Project was financed by European Commission’s European Solidarity Corps Programme.

2022-10-10T09:29:28+00:00